manufacturing engineer

Aalberts integrated piping systems

Aalberts integrated piping systems levert  kwaliteitsproducten binnen de installatiebranche. Vanuit onze eigen productielocatie in Nederland leveren wij door heel Europa én daar buiten onze leidingsystemen en appendages.
Wij bieden het breedste en diepste aanbod in betrouwbare knel-, groef- press- en pushsystemen van dik- en dunwandig metaal of kunststof. 

Met 90 jaar ervaring en een schat aan kennis zijn we uitgegroeid tot een betrouwbare partner, waar elk van de circa 300 medewerkers zich dagelijks hard voor maakt. Dynamisch, innovatief, prestatie- en resultaatgericht zijn kernwoorden waar het binnen Aalberts integrated piping systems dagelijks om draait.

Ondanks het mondiale werken, kunnen we op lokaal niveau snel schakelen en blijven we investeren in innovatie. Zo zijn we succesvol geworden. En we zijn vastberaden om dat ook vooral te blijven!

Manufacturing Engineer
Als manufacturing engineer zie jij het als je grootste uitdaging om ervoor te zorgen dat onze machines in de productie altijd in staat zijn om nieuwe producten te produceren. Of het nou gaat om het ontwerpen van een gereedschap voor de machine, het maken van werkinstructies of het testen van de nieuwe gereedschappen/producten op onze machines, jij draait er je hand niet voor om. Kortom: Een ondernemende baan met veel hands on werkzaamheden waarbij jij altijd zorgt voor de beste producten voor onze klanten.

Jouw uitdaging als Manufacturing Engineer?
Als manufacturing engineer bij Aalberts integrated piping systems is je functie drieledig. Als eerste zorg jij ervoor dat wij producten kunnen produceren van materialen waarmee wij nog niet eerder hebben gewerkt. We testen deze producten op onze bestaande machines in het huidige productieproces. Uiteraard is een goede kwaliteit van het product het einddoel.
Als tweede ben je verantwoordelijk om de nieuwe productietechnieken te blijven door ontwikkelen. Dat betekent dat je onderzoekt of wij bepaalde producten nog efficiënter en effectiever kunnen produceren. In deze rol ben je vooral bezig met het verbeteren van onze machines maar heb je ook een coördinerende rol. Hierbij kun je denken aan het verbeteren van gereedschappen of de keuzes voor een andere grondstof. Alles om de productie soepeler te laten verlopen of de kwaliteit van ons product te verbeteren. Je zorgt ervoor dat de door jouw uitgewerkte verbeteringen in- of extern gerealiseerd worden. Uiteindelijk ga je zelf het proces testen om te bepalen of de gewenste doelen behaald zijn.

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren verder;
– het maken van instructies van de machine voor de productiemedewerkers;
– het maken van stuklijsten in het ERP-systeem;
– 3D-tekenwerkzaamheden;
– het testen van gereedschappen en het maken van proefproducten.

We gaan altijd voor steeds beter, wat zijn jouw kwaliteiten?
De manufacturing engineer die wij zoeken kan conceptueel denken en is pragmatisch ingesteld.
Je hebt werkervaring opgedaan als constructeur, proces engineer of manufacturing engineer. Je bent flexibel en oplossingsgericht. Uiteraard kun je goed samenwerken.

Verder vragen we:
– minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting Werktuigbouwkunde of Mechatronica;
– goede kennis van- en ervaring met 3D tekenen.
– goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in Engels;
– goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Duits is een pre;
– dat je minimaal 36 uur per week beschikbaar bent;
– dat je woonachtig bent in de regio Amersfoort, Almere, Amsterdam, Hilversum of Utrecht. 

Wat bieden we je als Manufacturing Engineer
Wij bieden een zeer gedreven werkomgeving in een organisatie die groot genoeg is te innoveren maar ook zeker klein genoeg om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken. Je krijgt alle ruimte om invulling te geven aan het nemen van initiatief en je persoonlijke ontwikkeling. We zijn financieel gezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. We bieden een uitstekend salaris passend bij de kennis, ervaring en capaciteiten. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je tevens uitstekende arbeidsvoorwaarden.  

Hierbij kun je denken aan: 

  • 8% vakantiegeld
  • winstuitkering
  • 27 vakantiedagen
  • 7 collectieve adv-dagen
  • pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage
  • reiskostenvergoeding
  • collectieve ziektekostenverzekering
  • vrijwillige WGA-hiaat regeling

Wil je kennis maken of wil je meer weten, je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie en om te solliciteren kun je contact opnemen met Marlon de Vries, recruiter, via 06-48772698 of reageer direct via de ‘apply for this job ’ knop.

Apply now

Interested in this vacancy? You can easily apply using the button below, and fill out the application form.

Marlon de Vries